Хмельницький перевізник, якому не дісталися “пасажирські лоти”, знайшов крайніх

Приватне підприємство «АТП Поділля-Тур» просить хмельницьку владу скасувати результати конкурсів з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування від 23.03.2018 року на конкурсах №№ 5 і 6.

Відповідну скаргу перевізник надіслав до Хмельницької міської ради.

«АТП Поділля-Тур» назвало чотири ключових порушення, які їм завадили перемогти.

По-перше, під час прийняття конкурсним комітетом рішень про результати конкурсів були присутні як учасники конкурсів, так і сторонні особи, які взагалі ніякого відношення не мали до конкурсів. Зазначається, що вказані суб’єкти дозволили собі публічні виступи перед голосуванням членів конкурсного комітету про визначення переможців, чим вплинули на самих членів конкурсного комітету.

По-друге, під час голосування щодо допуску претендентів та визначенню переможців по конкурсах № № 1-5 конкурсним комітетом ігнорувалися вимоги статей 45 та 46 Закону України «Про автомобільний транспорт» стосовно наявної можливості претендентів забезпечити обслуговування маршрутів достатньою кількістю транспортних засобів та порушено п. 43 Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 03.12.2008 року № 1081 (із внесеними змінами).

По-третє, до складу конкурсного комітету входить голова правління громадської організації «Громада Поділля» Цимбалюк І.А., одними із засновниками яких перевізники Мішин О.В. та Мороз В.В.

По-четверте, членами конкурсного комітету Бруснічкіною А.М. та Середюк В.В. висунуті звинувачення до ПП «АТП Поділля-Тур» в наданні неправдивої інформації щодо використання автобуса на міжміському маршруті.

Крім цього, перевізник висловив претензії до розгірашу маршрутів №20 «Катіон – Лезневе» та №47 «Перший Парковий – Катіон». Він пояснив, що був єдиним претендентом на ці маршрути, а тому конкурсний комітет мав обрати його переможцем, керуючись статтями 45 і 46 Закону України «Про автомобільний транспорт».

Як писав НГП, 23 березня конкурсна комісія з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування у Хмельницькому визначила переможців на семи маршрутах, які були провалені наприкінці листопада 2017 року.