“У неробочому стані” – експерти рятують майно грального бізнесу на Хмельниччині

За допомогою експертів гральний бізнес отримує поступки гральний бізнес. Як пише видання “Наші гроші”, обласні фахівці на місцях таких експертиз уникають, запевнивши правоохоронців, що то не в межах їх компетенції. Наприклад, на Хмельниччині «накрили« гральний заклад, вилучили техніку та віддали її на експертизу місцевому експерту. Однак експерт заявив, що «поставлені правоохоронцями запитання виходять за межі його компетанції», тому експертизу направили до Київського науково-дослідного інституту судових експертиз.

Так, у квітні 2016 року Кам’янець-Подільський міськрайонний суд розглядав справу по нелегальних гральних автоматах. Правоохоронці накрили ігрову залу і вилучили 50 автоматів. Проводили експертизу експерти КНДІСЕ у гаражі Кам’янець-Подільського МРЕВ. Під час експертизи 26 автоматів не увімкнулися, тож експерти дійшли висновку, що автомати «взагалі знаходяться у неробочому стані». Після чого захист у суді наполіг, що неробочі автомати взагалі не могли будь-ким використовуватися для надання послуг у сфері грального бізнесу.

Також, згідно до висновку експертів, 24 пристрої, вилучені під час обшуку, увімкнулися, проте, встановити, чи проводилися на них азартні ігри до їх вилучення не вдалось можливим через відсутність доступу до статистичних даних, наданих на дослідження.

Як писав НГП, 8 листопада у Хмельницькому правоохоронці припинили діяльність одразу 12 підпільних гральних закладів, які діяли під вивісками лотерей.

Працівники управління захисту економіки в Хмельницькій області закликають громадян повідомляти про усі відомі факти функціонування закладів, у яких надаються незаконні послуги у сфері грального бізнесу, за телефоном: 068 940-17-50 або за адресою: м. Хмельницький, вул. Зарічанська, 7.