У Кам’янці-Подільському повторно перероблять дорогу, на якій вкрадено 3 млн грн.

ТОВ «Єврошляхбуд» з Хмельницького повторно приступило до ремонту дороги державного значення Т-23-17 Кам’янець-Подільський -Стара Ушиця, що проходить на вулиці Князів Коріатовичів від залізничного переїзду у Кам’янці-Подільському.

Як пише видання “Вдало”, верхній вирівнюючий шар асфальту на ділянці дороги від переїзду до вул. Матросова фрезерують та знімають повністю. Новий асфальт вкладають товщиною 5 см. Асфальт возитимуть з Новодністровська. П

Крім цього, було домовлено про громадську експертизу якості повторного ремонту. Для цього буде утворена робоча група міської ради. Відпрацьований асфальт буде використаний для підсипки обочин.

Як писав НГП, прокуратура виявила факт розтрати бюджетних коштів, виділених на ремонт дорожнього покриття на території Кам’янець-Подільського району у 2017 році.

За повідомленням прес-служби обласної прокуратури, з бюджету на проведення поточного середнього ремонту дороги державного значення Т-23-17 Кам’янець-Подільський – Стара Ушиця було виділено понад 13 млн. грн. На підставі договору, укладеного у 2017 році між Службою автомобільних доріг в області та одним із товариств, останнє взяло на себе зобов’язання провести відповідні роботи.

В ході ревізії, проведеної Управлінням Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області, здійснено контрольний обмір та відбір зразків улаштованого асфальтобетонного покриття, за результатами яких встановлено невідповідність улаштованого вирівнювального шару задекларованим у договорі вимогам щодо товщини та якості. Внаслідок цього за попередніми підрахунками з бюджету безпідставно сплачено більше 3 млн. грн.