У Кам’янці-Подільському діти тиждень не ходитимуть до шкіл і садочків

Сьогодні виконавчий комітет Кам’янець-Подільської міської ради вирішив призупинити освітній процес в школах і дитячих садочках з 3 до 7 березня включно.

Рішення прийнято на виконання постанови обласної комісії з техногенної безпеки, відповідно до загальнонаціонального плану дій у зв’язку з обмеженням поставок Україні газу.

Крім цього, призупинити навчання рекомендовано і вишам. За інформацією сайту “Вдало”, університет імені Івана Огієнка продовжить навчання.

Також міська влада звернулась до кам’янчан з проханням не піддаватись паніці і закликала власників квартир з індивідуальним опаленням вдень зменшити температуру на 1 градус, а вночі – на 2 градуси. Це в масштабах країни допоможе покращити ситуацію.

Як відомо, Кабінет міністрів України на п`ять діб запровадив національний план дій для недопущення кризової ситуації в енергетиці через дії російського «Газпрому», який відмовився поставляти газ Україні з березня цього року, а також не витримує контрактний тиск на вході в українську газотранспортну систему.