Трійка суддів узяла самовідвід у справі депутата Харкавого

Колегія суддів Кам’янець-Подільського міськрайонного суду у складі головуючого Романа Савчука, Володимира Черепахіна та Людмили Гладій 5 лютого оголосили про самовідвід у справі депутата Хмельницької обласної ради Миколи Харкавого.

Як повідомляє місцеве видання “Вдало. інфо”, причиною цьому стало те, що колектив суду раніше дарував подарунки дітям зі «Славутинки», а це може бути трактовано як дружні відносини з керівницею закладу. Інформацію про подарунки також підтвердила потерпіла директор «Славутинки» Олена Козлова, котра у цій справі є потерпілою стороною.

Натомість проти самовідводу суддів заперечував прокурор Генпрокуратури України, який приїхав на підготовче засідання у Кам’янець-Подільський з Києва.

Тепер автоматизована система має сформувати новий склад колегії, яка й розгляне заявлений самовідвід.

Як відомо, депутат Микола Харкавий підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.15, ч.4 ст.190 («Шахрайство»), ч.4 ст.27, ч.2 ст.15, ч.4 ст.369 («Підбурювання до надання неправомірної винагороди службовій особі») Кримінального кодексу України.

У середині червня минулого року співробітники департаменту захисту економіки, територіального підрозділу в Хмельницькій області Нацполіції та Національного антикорупційного бюро України затримали політика на 50 тис. дол, які отримав від директора комунального закладу освіти «Славутинка» Олени Козлової. Кошти були вилучені в одному з номерів готелю дружини обранця.