Служителя Феміди з Деражні судитимуть на Вінниччині

Справу судді Деражнянського районного суду Олега Дворніна (Дворніка), якого обвинувачують по хабарній і щахрайських статтях, по суті розглядатиме Шаргородський районний суд Вінницької області.

Про це зазначено в у хвалі Апеляційного суду Вінницької області від 29 січня.

Апеляційна інстанція не знайшла правових підстав для звернення до Верховного Суду щодо визначення підсудності справи Дворніна. Свою позицію трійка суддів пояснила, що ще 17 листопада 2017 року було задоволено подання голови Барського районного суду Вінницької області про зміну територіальної підсудності та кримінальне провадження. Справу направили до Шаргородського районного суду, оскільки в Барському райсуді не вистачає потрібної кількості суддів.

Нагадаємо, що, згідно з вироком Барського районного суду від 11 лютого 2016 року, суддя Дворнін на початку 2013 року одержав від сторонніх осіб 11 тис. дол. за сприяння у позитивному вирішенні судової справи за фактом придбання, зберігання з метою збуту особливо небезпечних наркотичних засобів в особливо великих розмірах. Цю справу спочатку, у 2012 році розглядав Деражнянський районний суд, а потім – колегія суддів Апеляційного суду Хмельницької області.

У березні 2017 року Апеляційний суд Вінницької області скасував вирок Барського районного суду від 11 лютого 2016 року, яким засуджено Дворніна до 6 років в’язниці.