Скандальне ДП часів губернаторства Ядухи виставили на приватизацію

Фонд держмайна підготував на приватизацію державне підприємство “Селекційно-генетичний центр по рибництву “Поділля”.

Про це повідомив перший заступник міністра інфраструктури Максим Нефьодов у відповіді на запит.

Активи підприємства обмежені двома земельними ділянками з цільовим призначенням для рибогосподарських потреб. Перша – площею 17,3 га знаходиться на території Ледянської сільської ради Красилівського району. Інша – площею 755 га у Кузьминській сільській раді Красилівського району.

Наразі “Селекційно-генетичний центр по рибництву “Поділля” залишається в управлінні Держагентства рибного господарства України.

Нагадаємо, що на початку 2014 року працівники ВАТ “Хмельницькрибгосп” звинуватили екс-голову Хмельницької області Василя Ядуху у створенні групи, яка протягом грабувала підприємство. На їх думку, до схеми саме було залучено ДП “Селекційно-генетичний центр по рибництву “Поділля”.

За даними бізнес пошукового ресурсу “Youcontrol”, протягом 2013-2015 років “Селекційно-генетичний центр по рибництву “Поділля” очолював мешканець Красилова Роман Кізюн. У липні 2014-го пан Кізюн заснував “Колективне рибне господарство “Поділля”.

Раніше у Міністерстві економічного розвитку і торгівлі заявили, що у державній власності має залишитися до 15 стратегічних підприємств, решту ж необхідно приватизувати.