СБУ перевіряє, чому у Кам’янці-Подільському посипалась цьогоріч відремонтована вулиця

Дорога на вулиці Князів Коріатовичів у Кам’янці-Подільському, що веде до пологового будинку, почала сипатись вже після перших заморозків, пише “Вдало. інфо”

На позачерговій сесії 12 грудня депутати розглянули звернення до прем’єр-міністра та генерального прокурора України щодо незадовільного ремонту дорожнього покриття зазначеної вулиці.

Як повідомив директор департаменту ЖКГ Олександр Бабчинський, з державного бюджету на ремонт цієї ділянки було виділено 13 млн 228 тисяч грн. Оскільки дорога знаходиться не на балансі міської ради, ремонт виконувався на замовлення Служби автомобільних доріг. 28 серпня був проведений тендер, перемогу в якому здобула фірма ТзОВ «Єврошляхбуд».

В жовтні розпочались ремонтні робити. Одразу у кам’янчан виникло чимало питань до якості виконання робіт. У зв’язку з цим на сесії міської ради була створена комісія, яка відслідковувала їх хід.

На сьогодні очевидно, що ремонт дороги виконаний неякісно. Покриття посипалось вже після перших морозів. Проектом було передбачено зробити під’їзні шляхи до зупинок, заїзди в двір. Але це не було зроблено. Попри зауваження комісії, дорогу залишили звуженою, на обочинах утворились канави, де стоїть вода.

Дорога на вулиці Князів Коріатовичів у Кам’янці-Подільському

За словами Бабчинського, не всі кошти були перераховані підряднику, близько 5 млн ще залишилось на рахунках Служби автомобільних доріг. Але враховуючи якість виконання робіт, решта суми навряд чи буде перерахована.

Відомо, що сама Служба взялась за перевірку товщини та якості асфальтного покриття. Перевірка ведеться спільно з СБУ.

За інформацією аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Єврошляхбуд» зареєстроване у Хмельницькому. Розмір статутного капіталу – 35 тисяч гривень, засновник та бенефіціар «Єврошляхбуду» – Сурен Авакян. Основний вид діяльності підприємства, заснованого 2006 року, -будівництво житлових і нежитлових будівель.

Варто зазначити, що інша «товка» Авакяна «Подільська дорожня система» станом на листопад 2017 року має 360 тисяч податкового боргу перед державою.