На Хмельниччині бухгалтера школи засуджено до 3 років обмеження волі

Державні обвинувачі Хмельницької місцевої прокуратури у суді довели вину бухгалтера однієї з місцевих шкіл, яка неправомірно заволоділа бюджетними коштами.

Як повідомляє прес-служба обласної прокуратури, будучи службовою особою, відповідальною за нарахування та виплату заробітної плати працівникам навчального закладу, ефективне витрачання фонду заробітної плати, бухгалтер підробляла розрахунково-платіжні відомості. При цьому, свій заробіток посадовець щомісяця збільшувала за рахунок зменшення зарплати інших працівників.

Таким чином жінка заволоділа близько 22 тис. грн., призначеними для виплати заробітної плати працівникам школи.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, за вчинення злочинів, передбачених ч. 2, 3 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинене повторно), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України, особу засуджено до покарання у виді 3 років обмеження волі з позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків, строком на 3 роки.

Під час судового розгляду справи засуджена визнала позовні вимоги про стягнення шкоди, завданої злочином, та відшкодувала її у повному обсязі.

Вирок суду набрав законної сили.

Довідково. Покарання у виді обмеження волі полягає у триманні особи у виправних центрах без ізоляції від суспільства, в умовах здійснення за нею нагляду та з обов’язковим залученням засудженого до праці.