“Дочка” “Шепетівкагазу” продає газ дешевше від ціни “Нафтогазу”, щоб зберегти “вотчину”

Дочірнє підприємство “Шепетівкагаз” ПАТ по газопостачанню та газифікації “Шепетівкагаз” завершує ряд січневих тендерів з рекордно низькими пропозиціями.

Про це свідчать дані з системи електронних закупівель ProZorro.

ДП “Шепетівкагаз” поставлятиме природний газ до Шепетівського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №8 “Калинонька” по ціні 7,7 грн. за кубометр. Під час аукціону цей учасник “скинув”24,6% від заявленої первинної пропозиції.

По 7,2 грн. за кубометр вартуватиме блакитне паливо для Шепетівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №8. “Шепетівкагаз” на 33,3% демпінгувала ціну від власної стартової позиції.

Шепетівський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №3 “Ластівка” має намір закупити у ДП “Шепетівкагаз” блакитне паливо за 6,5 грн. за кубометр. Падіння ціни учасника під час аукціону становило 47,6%!

Як відомо, січневий тариф “НАК “Нафтогаз України” за умови оплати після або протягом періоду поставки становить 10733 грн. за тисячу кубометрів. З 1 лютого очікується не значне зменшення ціни на газ (за прейскурантом “Нафтогазу”) – 10141 грн за тис. куб.

За даними аналітичної системи “Youcontrol”, дочірнє підприємство “Шепетівкагаз”, яке здійснює господарську діяльність на території Шепетівського району, зареєстровано у вересні 2014 року. Єдиним засновником виступило Публічне акціонерне товариство по газопостачанню та газифікації “Шепетівкагаз”. Останнє належить двом юрособам і одному громадянину: 33,06% акцій має ПП “Подiллягаз” (Шепетівка), 25% – “НАК “Нафтогаз України” і 15,42% -діючому директору ПАТ по газопостачанню та газифікації “Шепетівкагаз” Володимиру Турінському.