Аудитслужба перевірить діяльність підприємства Шепетівки, через яке місто сиділо в холоді кілька місяців

Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області здійснить позапланову виїзну ревізію фінансово-господарської діяльності Товариства з обмеженою відповідальністю «Шепетівка Енергоінвест».

Про це сказано в ухвалі Хмельницького міськрайонного суду від 4 січня.

Аналізувамуться використання коштів підприємством протягом 2014-2016 років. Зокрема, це витрачання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на погашення заборгованості з різниці в тарифах за спожиту теплову енергію і коштів, сплачених усіма категоріями споживачами за спожиту теплову енергію.

Також аудитори мають дати відповідь, чи мало ТОВ «Шепетівка Енергоінвест», враховуючи основні економічні показники (ліквідності, платоспроможності та прибутковості), фінансову можливість погасити заборгованість перед ПАТ «НАК «Нафтогаз України», в тому числі за судовими рішеннями, які набрали законної сили.

Позапланова перевірка має завершитися 2 лютого цього року.

Нагадаємо, що з квітня 2016 року слідчі Головного управління Нацполіції у Хмельницькій області розслідують кримінальне провадження, головним фігурантом якого виступає ТОВ «Шепетівка Енергоінвест». Теплопостачальному підприємству закидають виведення понад 4 млн. грн на рахунки ТОВ «Комунальні системи України» (є засновником «Шепетівка Енергоінвест») у той час, як набрали законної сили судові рішення про стягнення 36,1 млн. гривень.

Окрім цього, під час досудового розслідування отримано відомості щодо вчинення службового підроблення посадовими особами ТОВ «Шепетівка Енергоінвест». У структуру тарифу на теплову енергію були закладенні кошти на розвиток виробництва (виробничі інвестиції) на суму 3,4 млн. гривень. Однак протягом 2015-2016 років жодних договорів щодо реконструкції та модернізації виробництва з підрядними підприємствами не укладено та самостійно вказані роботи не виконувались.

На кінець 2017 року заборгованість «Шепетівки Енергоінвест» за природний газ становила 100,7 млн. грн. Рівень розрахунку компанії за природний газ у грудні 2017 року – 92%. Спожито у грудні 768,9 тис.куб.м. на суму 5326 тис.грн оплачено підприємством 4899,5 тис.грн.

Як писав НГП, у Шепетівці був зірваний опалювальний сезон. ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» отримало від НАК “Нафтогаз Україна» ліміти відпуску природного газу на січень 2018 року.